Curasept antibacteriele mondverzorgingsproducten

Curasept biedt een breed scala aan behandelingen voor de verzorging van tanden en tandvlees. De meest geavanceerde oplossingen voor een gezonde en mooie mond. Een combinatie van de effectieve antiplaque-activiteit van chloorhexidine met hoogwaardige functionele componenten.

Voor elk probleem de juiste oplossing

Er zijn meerdere professionele oplossingen ontwikkeld voor de behandeling van aandoeningen zoals tandvleesbloedingen, pijnlijke irritaties, slijmvliesletsels en frequente ontstekingen.

Curasept ADS

De Curasept ADS-lijn met mondspoelingen en tandpasta's is gebaseerd op chloorhexidine (chx) (antibacterieel en anti-plak) met ADS - Anti Discoloration System, een innovatief, gepatenteerd en klinisch getest systeem dat het verschijnen van geelbruine vlekken op de tanden vermindert zonder smaakverlies, wat de belangrijkste bijwerking van chloorhexidine is. Chloorhexidine: het meest en best bewezen antibacteriële ingrediënt in de tandheelkundige zorg. Chx hecht zich tot maximaal 12 uur na spoelen aan het oppervlak van het tandvlees. Daardoor geeft het een langdurige en effectieve ondersteuning. Verkrijgbaar in mondspoeling, mondspoeling met Hyaluronzuur, tandpasta en Paradontaal Gel.

0,20 chx: kort intensief gebruik (10 dagen)
Voor of na (chirurgische) ingrepen in de mond. Als ondersteuning bij de behandeling van parodontitis (tandvleesontsteking), mucositis (onsteking door chemo) en peri-implantitis (ontsteking rond implantaat). Bij oncologische behandelingen.

0,12 chx: langdurig gebruik (4-6 weken)
Als ondersteuning bij behandeling van gingivitis (ontstoken tandvlees), parodontitis (tandvleesontsteking), mucositis (onsteking door chemo) en peri-implantitis (ontsteking rond implantaat). Ideaal voor mensen die een prothese of orthodontische apparatuur dragen, implantaten of delicaat tandvlees hebben.
0,05 chx: langdurig gebruik (4-6 maanden)
Voor preventie van cariës en gingivitis (ontstoken tandvlees) en als ondersteuning van de mondhygiëne na behandeling. Wanneer tandenpoetsen niet of nauwelijks mogelijk is. Ideaal tijdens orthodontische behandelingen.

Mondspoeling met Hyaluronzuur en Polyvinylpyrrolidine-vinyl acetaat
Heeft antimicrobiële eigenschappen en versterkt het immuunsysteem tegen aanvallen van bacteriën. De spoeling verstevigt de weefsels en gaat zwelling tegen. Het vormt een beschermende laag over het mondslijmvlies, waardoor de toplaag vochtig blijft. Hyaluronzuur ondersteunt en versnelt de wondgenezing.

CE Medisch Hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Paradontaal Gel
Voor intensief gebruik onder prothesen, bij implantaten, parodontitis, mucositis en vaste (brug)constructies. De gel bevat 1% chloorhexidine, heeft sterk klevende eigenschappen en werkt radicaal tegen bacteriën en plaque.

Parodontaal Gel is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter.

Curasept Afte Rapid

Afte Rapid Gel
Een gel op basis van natuurlijke ingrediënten te gebruiken bij aften. Uniek vanwege zijn 6-voudige werking. De gel kan direct op de pijnlijke plek worden aangebracht en verzacht direct. De gel versnelt de genezing, is ontstekingsremmend en werkt hydraterend.

Medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Curasept EcoBio

Mondwater & Tandpasta
Gecertificeerde biologische producten. Geschikt voor gebruik tijdens homeopathische behandelingen. De speciale delicate formulering op basis van plant- en bloemextracten is ontworpen om dagelijks het natuurlijk afweersysteem van de mond te versterken, zonder het slijmvlies of het glazuur aan te tasten. Bevat geen fluoride, maar xylitol en werkt anti-bacterieel en anti-cariës.

Curasept BioSmalto

Mousse
Smalto = Glazuur. De Biosmalto range helpt bij het behouden en herstellen van het glazuur en gaat cariës tegen. Wetenschappelijk Europees onderzoek heeft geleid tot de hoogwaardige Biosmalto range. Biosmalto mousse doet zijn werk zonder de van nature aanwezige bacteriën aan te tasten. Verkrijgbaar in Cariës (Aardbeiensmaak) en Sensitive (Fruitsmaak).

Medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Curasept Daycare

  

    Mondspoeling Complete protection, Strong Mint
Mondhygiëne is essentieel voor het algemene welzijn. De gezondheidstoestand van de mond heeft invloed op ons hele organisme. Deze mondspoeling behoudt de van nature aanwezige bacteriën en helpt bij de dagelijkse bescherming tegen bacteriële en virale aanvallen.