FC2 Vrouwencondoom

FC2 Female Condom (voorheen Femidom)

FC2 Female Condom is een contraceptieve methode die bescherming biedt bij sexueel contact tussen vrouwen en mannen en waarbij de vrouw zorgdraagt voor de preventie. Tevens worden de vagina, de cervix en de externe genitalia beschermd.

FC2-400_0.png FC2 Female Condom is een veilige en effectieve (mits correct en consequent gebruikt) methode die bescherming geeft tegen overdraagbare ziektes,  zoals SOA's waaronder HIV/AIDS en ongewenste zwangerschap en daarnaast een hoge acceptatie heeft bij zowel vrouwen als mannen.


Algemeen
FC2 Female Condom speelt een grote rol in de diverse gezondheidsprogramma's van Afrikaanse regeringen bij de bestrijding van HIV en AIDS. Oxfam Novib ondersteunt deze programma's ook. In het Westen helpt FC2 Female Condom mee om de vrouw meer zelfstandigheid en verantwoording te geven in haar sexuele leven.
Iedere verpakking heeft een gebruiksaanwijzing in 7 talen.

Visual FC2 staand 2018.JPG  

Het wordt aanbevolen om bij gebruik voor een eerste keer het inbrengen een paar keer “droog” te oefenen of advies te vragen aan een verpleegkundige of gespecialiseerde geneeskundige.

Instructie videogebruik FC2 Female Condom (Engels)